fredag 9. april 2010

Pompadour"Pompadour er navnet på en slik liten poseveske med rund bunn, som lukkes ved å trekke sammen bånd oventil. Muligens ble den først laget av Madame Pompadour- den kjente, motedannende franske kurtisanen, og av den grunn fått hennes navn. I alle fall er det en søt og brukbar veske, særlig til selskapsbruk, og kan sys i et hvilket som helst materiale, fra fineste silke til tynt skinn. Det er en søt og populær gave å lage, men også fin til eget bruk. Sy den i samme stoff som selksapskjolen din eller som den fineste sommerkjolen" (Sitat er henta frå boka SØM- sy vakre ting til hjemmet, av Sue Thompson)

Eg er heller usikker på om min siste kreasjon svarar til pompadourdefinisjonen til Thompson, men den har rund bunn og snorer oventil. Eg skal sy fleire slike, men da skal eg ha snorene lenger nede, slik at det blir ein finare rynkekant oppe... Eg vil og følga oppskrifta i boka neste gong:-/ Eg tenkjer at det kan vera ei fin veska å ha toalettsaker eller sminke oppi. Enkel å laga og fin å gje vekk gåve...

God fredagskveld:-)

3 kommentarer:

Christine sa...

Sånne veske e so fine. Kanskje eg må prøva meg på å laga sei slik..

Ha ei fin helg.
Klem :)

Bjørg ✩ Huset ved Fjorden sa...

Kjempefin:) Eg skulle ønske eg kunne sy. Det står på lista over ting eg skal lære meg. Ilag med grøne fingra:) Den jobba eg med no;)
Ha ei strålande helg:)
Klem:)

mittliv75 sa...

HSynes den var kjempe stilig og ikkje minst fin:o))
Ha en fin kveld.
Klem